Saopštenje navijača OFK Beograda

Kao što smo u Nišu, nakon utakmice protiv FK Crvena Zvezda, stavili do znanja srpskoj javnosti, rešeni smo da se borimo protiv svih onih koji narušavaju ugled našeg kluba! Branimo Beograd od onih koji se bave lažima, manipulacijama i podvalama, a direktno rade u interesu rivalskih klubova.

Trenutna, vazalna, uprava OFK Beograda, sa aktuelnim predsednikom Drakčetom Dimitrijevićem na čelu, koja samo “čuva mesto”, sada generalnom direktoru FK Crvena Zvezda, a “vladaru iz senke” u našem klubu, Zvezdanu Terziću, juče je pokušala da nas spreči da udjemo na Omladinski stadion, u dosluhu, sa brojem redara i policije koji se vidja, samo na utakmicama visokog rizika (bilo ih je i više), a ne kao da plavo-beli igraju sa bratskim Voždovcem.

Ispred ulaza na južnu tribinu, pripadnicima navijačke grupe, “Plava unija”, tražene su ulaznice, ali na tom delu stadiona blagajna uopšte ne postoji, niti je naznačeno gde se iste mogu kupiti.

Deo navijača uspeo je da udje na sever sa bratskom grupom navijača FK Voždovac, a deo na istok. “Zanimljivo” je da je na kartama koje smo kupili na blagajni za istočnu tribinu pisalo, “Zapad”, tribina koja nije ni u funkciji!

Zabranjene su parole “Izdaja!” i “Uprava napolje”, što je klasičan primer represije protiv legitimnog načina protesta i ispoljavanja nezadovoljstva.

Tokom cele utakmice su se čule pesme protiv onih kojima fudbal i sport uopšte ne znače ništa. “Ustali smo” protiv onih koji su tu samo da iscede, za svoje bestidne porive, sve što mogu iz nečega što je stvarano više od 100 godina. Protiv onih smo koji su doveli klub u stanje da se duguju višemilionski iznosi u evrima, da zaposleni nisu primili plate 15 meseci, a više ne možemo ni da budemo domaćini na našem Omladinskom stadionu koji se odavno raspao i koji ljubitelji fudbala, zbog lošeg imidža koji je uprava napravila, zaobilaze.

Ovakvim “zamaskiranim” potezima, “uprava kluba” još jednom je pokazala da se boji bilo kakvih poruka sa tribina i istine. Nedefinisane sankcije i sabotaže daju nam samo još veći podstrek da se kao navijači svim legalnim sredstvima borimo do kraja. Za naš OFK Beograd koji volimo. Za klub pravih vrednosti i ponosa. Za istinu!

Uprava napolje!

OFK Beograd – Ofkovcima!

Ovaj klub ima ko da brani!

Plava Unija Beograd

Share

Comments are closed.