IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Sve stare, glupe i ostale stvari koje ne zaslužuju posebnu pažnju...
User avatar
Booze Brothers
glavni internet kezualac Srbije...
Posts: 36044
Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
Contact:

IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Booze Brothers »

Kao i svake godine, tradicionalno, Unija ce proglasiti igrača koji je obeležio minulu sezonu, kao i mladog igrača koji je najviše napredovao (do 21 godine)!

Glasaćemo za tri fudbalera... Igraču koji je po vama obeležio ovu sezonu dajete pet glasova, onom do njega tri, a trećerangiranom dajete jedan glas! Na kraju ćemo to sabrati i uz usmeno glasanje (nemaju svi net, forum...) proglasićemo zaslužne za ovu sezonu i dodeliti im plakete.

Glasacemo do dva dana pred poslednju utakmicu koja se igra u Jagodini!

Da biste lakše mogli da se odlučite, pored vašeg ličnog utiska, uzmite u obzir i statistiku koju možete da sagledate na ovoj stranici zvaničnog sajta - http://www.ofkbeograd.co.rs/index.php?tip=liga&show=16 kao i ovoj - http://www.ofkbeograd.co.rs/index.php?tip=kup&show=19 te ovoj - http://www.ofkbeograd.co.rs/index.php?t ... s&show=all (izaberite odgovarajucu sezonu u padajućem nizu).

Naravno da fudbalska igra jeste presudna, ali kada odlučujete kome ćete dodeliti glasove obavezno uzmite u obzir i ponasanje datog igrača, njegov odnos prema dresu, navijacima, medijima, poštovanju i građenju ugleda kluba...

PRETHODNA GLASANJA -

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=5&t=1710

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=5&t=1666

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=7&t=1624

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=7&t=1560

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=7&t=1561

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=7&t=1494

http://www.blueunionbelgrade.com/forum/ ... f=7&t=1493
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!

User avatar
Booze Brothers
glavni internet kezualac Srbije...
Posts: 36044
Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
Contact:

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Booze Brothers »

Pa da otvorim pisanije...

STATISTIKA

NAJVIŠE ODIGRANIH UTAKMICA -

Najviše utakmica ove sezone odigrao je golman Čupić - 29 (28 u prvenstvu i 1 u kupu)! Slede Paločević sa 27 (25+2), Dražić 26 (25+1), Jovanović 26 (25+1), Antonov 26 (24+2), Gajić 24 (23+1), Zdjelar 20 (19+1) i Savić 20 (18+2), dok ostali imaju ispod 20 upisanih utakmica. Najviše minuta je odigrao Čupić 2610, Antonov 2156, Jovanović 1959, Gajić 1973, Dražić 1942...

NAJBOLJI STRELAC -

Kolo pre kraja prvenstva u listu strelaca najviše se puta upisao Ivica Jovanović - 8! Slede Marko Janko i Dražić sa po 4 pogotka. Iza njih je Čavra koji je za četiri prva prvenstvena kola postigao 3 gola.

NAJBOLJI ASISTENT -

Najbolji asistent je Ivica Jovanović sa 6 nameštenih golova, a slede Andrić i Čavrić sa 2.

JAVNE OPOMENE -

Najviše žutih i crvenih kartona su sakupili sledeći igrači: Gajić 8 žutih, Jovanović 7 žutih, Antonov 5 žutih i 1 crveni, Savić 5 žutih i 1 crveni, Micevski 4 žuta, a Liščević je za polusezonu sakupio 4 žuta kartona...

IZMENE -

Najviše puta sa klupe je ulazio Ješić - 11 puta (10+1), Alempijević - 8, (7+1), Stefan Janković 8 (7-1), Zarubica - 7, Paločević - 7, kao i Marko Janković 7 puta.

Najviše puta je sa terena izveden Dražić, neverovatano, 21 put (20+1)! Sledi Paločević sa 11, Jovanović sa 8...
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!

User avatar
Booze Brothers
glavni internet kezualac Srbije...
Posts: 36044
Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
Contact:

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Booze Brothers »

Što se tiče discipline i odnosa prema dresu, navijačima, klubu... Imali smo nekoliko ispada.

Dražić sa svojim odlaskom kod groboša nakon postignutog gola je još više nakon toga ponizio sve nas izjavama po medijima sa pričom kako ga grobosi nisu najbolje razumeli pa su mu zviždali... Kakvi bre grobari druže?! Trebas nama da se izviniš.

Pored njega sličan ispad je imao i mali Duronjić koji je, da najblaže opišem, pričao da nije znao da li da se raduje jer je postigao gol protiv svog kluba, Crvene Zvezde!?

Jesu to mladi momci, ali nešto jednostavno ne sme da se radi! Vi ste naša budućnost, morate da prihvatite neke stvari i da se ponašate odgovorno!

Pored ovoga, Aksentijević je u nekoliko navrata pokazao šta nikad ne sme da se radi. Njegove slike po FB, katastrofalne izjave po medijima... Od zime nije napravio nešto slično.

Pored ova tri velika ispada i nekoliko fb bljuvotina, između ostalih mali Vraneš, Antonov (...), nedolazaka na treninge zbog nesportskog života, igrači su se u par navrata žalili što su ih pojedinci sa tribine psovali. Umesto da posle tekme daju izvinjenje, žale se na pojedince... Oni trebaju da shvate da trebaju da budu srećni kakve navijače imaju uz sebe i da se sa poštovanjem obraćaju prema nama, uvek i na svakom mestu, a najveći razlog za to je naš odnos prema njima kada god da su nas ponizili! Nikad ih nismo horski pljuvali, izviždali ili šta već! Uvek su dobili aplauze, uvek! Pa i posle poniženja na naših 20 godina grupe, gde nas je Čuka ponizio sa 4-0 na sred Omladinca, pa i u Pećincima (4-0), pa i u Lučanima (4-2) gde su se vukli po terenu, Novom Sadu (3-0)... Ne može se sve opravdavati njihovom mladošću, njihove žalbe su u domenu razmaženih adolescenata, a te stvari pre svega treba da rešava klub i šef struke! Takođe, boli i to što posle svih tih poraza dosta njih se utrkuje ko će više slika da izbaci sa splavova na koje su otišli odmah posle tih tekmi...

Sa druge strane, da me neko ne shvati pogresno da je to sve negativno, naprotiv, posle svake tekme (na nekima nisu svi ispoštovali, neki su to radili na silu, ili pro forme, ili se nisu sami odazvali) igrači su dolazili do nas da se zahvale na podršci, bilo je i baš lepih zajedničkih momenata kao na primer posle utakmice protiv Niša, koja bi mogla da bude poslednja koju ćemo igrati na ovakvom Omladincu, poniženje i tugu smo pretvorili u zajednički ponos! Čupa standardno dobija megafono, a ostali prate... :wink:
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!

User avatar
Booze Brothers
glavni internet kezualac Srbije...
Posts: 36044
Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
Contact:

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Booze Brothers »

MOJA RETROSPEKTIVA TIMA I UČINCI PO POZICIJAMA

GOLMANI -

STEFAN ČUPIĆ - Posle dugog niza godina u omladinskim klupskim i reprezentativnim selekcijama, prošlog leta je dobio šansu i u potpunosti je iskoristio. Postao je naš najstandardniji igrač i samo ga nije bilo na jednom kup meču i na tekmi protiv otpisanog Radničkog 1923. Čupu odlikuju sjajni refleksi, hrabrost, posvećenost igri! Po mom mišljenju treba da popravi izlazak na visoke lopte, ide samo telom, dok ruke drži suviše uz telo. Isto tako je pravio kikseve, ali to je normalno za njegove godine, a to zavisi i od kvaliteta zadnje linije. Sjajan golman i čovek!

Ostali golmani nisu imali prostor za dokazivanje. Po neku tekmu su branili Čančarević i Dragojević...

DESNI BEKOVI -

U prvom delu sezone neprikosnoven je bio Vasilić. Za njega smo mislili da će biti ogromno pojačanje, ipak nije ostavio previše traga kod nas i otišao je u Vojvodinu. Ne može da mu se zameri ništa na borbenosti, ali veoma lako su ga izbacivali iz igre u duelima, nije imao mislim niti jednu asistenciju u ofanzivi... Skromno za igrača koji je bio jedan od najiskusnijih u timu.

Nikola Aksentijević je za naše prilike odličan igrač, više u ofanzivi, nego nazad. Ako zanemarimo njegove grehove van terena, može se reći da je imao sasvim dobar drugi deo sezone koju je odigrao posle duže pauze.

To mesto su krpili na nekoliko tekmi Gaja i Liščević...

LEVI BEKOVI -

NEMANJA ANTONOV... Dete naše Omladinske škole, ove sezone je dobio šansu i bio prvi izbor na ovoj poziciji. Mislim da je mogao mnogo više da pruži. Defanziva mu je na dosta lošem nivou, a u napadu je morao više da "probija", da upada iz drugog plana i koristi svoj odlični centaršut. Predstavljaće nas, zajedno sa Gajom i Zdjelarom, na SP za mlade u Nju Ziland...

Na ovoj poziciji je igrao i Liščević koji je ol araund plejer i sasvim dobro se snalazio... Čolović je bio rezerva Antonovu, ali on jednostavno nije defanzivac, a kasnije se i povredio...

ŠTOPERI -

Milan Savić, kostolomac, sasvim solidnu sezonu ima iza sebe. Dočekao je šansu, a da se nije povređivao i nije dobijao kartone zbog preoštrih startova, mogao je još više da pokaže i napreduje! Konkretan igrač, imao nekoliko kikseva koje će vremenom i sa više utakmicama u nogama u budućnosti prevazići.

Nikola Vasiljević je odigrao standardno u prvom delu prvenstva. U drugom se vratio Plana i veoma mi je žao što zbog povreda nije odigrao više tekmi. Odigrao je 3-4 vrhunske utakmice!

Pored njih su tu i Dautović i Matović. Nakon milion pehova, povreda, kazni... dobili su šansu i u principu je iskoristili. Nisu bili loši imajući u vidu da u paru nikada ranije nisu igrali, a da su mladi. Imali su i loših izdanja, pre svih u Lučanima. Čini mi se da Matović može biti dobar u budućnosti, mislim da ima mozga i tehniku. Pored njih, štopera su kratko igrali iskusni Obradović i mladi Zlatković.

ZADNJI VEZNI -

Neprikosnoven je bio Zdjelar. Ipak u finišu se totalno opustio, u Lučanima je odigrao toliko dozirano da je to bilo mučno za gledati. Imao je i problema sa nedisciplinom pa je zbog toga propustio dosta mečeva. Ipak, jedan od stubova naše igre ove godine! Ima mirnoću, agresivnost, ali nema dug pas, šut sa distance, a u dosta utakmica je usporavao igru.

Gajić je bio na pojedinim utakmicama i kapiten i to govori da polako sazreva. U drugom delu sezone je pao u formi, ali na dosta tekmi je bio "traktor", pokretač!

Na mestu zadnjeg veznog je na početku sezone bila najveća gužva. Micevski je retko dobijao šansu, a postigao je 2 prelepa gola. Nešto je sporiji, ali ima dobru tehniku i šut iz drugog plana.

Na kašičicu su šanse dobijali Alempijević, Cakić, Sekulić...

Na proleće je u klub stigao Liščević. Sjajan igrač, pre svega jer daje sve od sebe. Njegova pozicija je zadnji vezni, ipak tu nikakve partije nije pružao, a sjajne igre je imao na pozicijama beka i štopera! Ipak, ne mogu ni njemu da zaboravim izdanje u Lučanima kada je cela leva strana bila promaja, a ostalo mi u glavi da nije trčao za jednom loptom koju je mogao da spase, već je pustio da ode u aut!

PREDNJI VEZNI -

Ofanzivni plejmejkeri su bili Paločko i Marko Janko. Ne znam šta da kažem. Po mom mišljenju dosta loše. Imali su boljih izdanja, ali u globalu slabo je to. Marko Janko kao muva bez glave, trči sa jednog na drugi kraj terena, slab mu je šut sa distance, ali ima oštrinu, dok Paločko to radi sve mekano, ali ima solidan šut sa distance. Nisu me oduševili svakako, može to bolje... možda su ih i česte rotacije u timu "omele"... Tu je i mladi Stefan Janković koji ipak nije previše igrao da bih nesto vise pisao... Veliki talenat, ali još "prezelen".

OFANZIVNI VEZNI -

Draža je igrao skoro na svim tekmama, ali ova sezona je za njega bila loša. Mislim da bi neuporedivo korisniji i konkretniji bio da je igrau poslednjih 35 minuta kao klasični džoker! Dao je 4 gola i na trenutke samo nagoveštavao da može da bude ono što se od njega očekuje! Pored njega tu je Antić koji se nije snašao ovog proleća, mada ima odličan šut, Ješa je ispao iz forme skroz u nastavku sezone, Zarubica nema orijentaciju na terenu... Duronja će biti igrač koji sledeće sezone treba da iskoči na scenu...

NAPADAČI -

Ivica je ove sezone bio naš najkonkretniji igrač, bez ikakve sumnje. 8 golova, 6 asistencija! Da nije pobrao gomilu preglupih kartona, da ga Švaba nije sklanjao na klupu na dosta tekmi, imao bi on još bolji učinak!

Vuković je bio napadač u jesenjem delu, ali ništa posebno nije pokazao. Ipak ima ogromno iskustvo... Dosta sebičan igrač... Komnen je samo na par tekmi nagovestio da može da bude robusni centarfor, ali završnicu jednostavno nije imao!

Od ostalih tu su omladinci... Belaković, Cuckić, Milić, Gigić, Belić... Sarajlin se nažalost teško povredio, a među njima u sledećoj sezoni trebamo da tražimo igrače koji će biti neki novi igrači koji će nastaviti niz sjajnih igrača iz naše skole... Ipak, za neki ozbiljniji rezultat, bez 3-4 proverena igrača nemamo šta dalje da pričamo!
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!

User avatar
Booze Brothers
glavni internet kezualac Srbije...
Posts: 36044
Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
Contact:

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Booze Brothers »

I na kraju da glasam.

Igrač koji je obeležio ovu sezonu -

Ivica Jovanović - 5 poena
Stefan Čupić - 3 poena
Milan Gajić - 1 poen (ovde sams e dvoumio između njega i Zdjelara)

Mladi igrač koji je najviše napredovao ove sezone -

Stefan Čupić - 5 poena
Milan Savić - 3 poena
Borko Duronjić - 1 poen
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!

User avatar
Toni
junior
junior
Posts: 191
Joined: Mon Oct 22, 2012 2:22 pm
Location: Kod dragstora...

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Toni »

1. Чупић
2. Јовановић
3. Здјелар

Млади
1. Чупић
2. Савић
3. Дража ( због гола против гробaра који ме највише обрадовао, иако је испао говно)
Леп, јак, добар ђак!

Garfield
prosto obozavam da gostujem...
Posts: 4160
Joined: Sun Jan 27, 2008 5:08 pm
Location: Tribina stajanje!!!

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Garfield »

Ivica Jovanović - 5 poena
Stefan Čupić - 3 poena
Milan Gajić - 1 poen

Mladi igrač koji je najviše napredovao ove sezone -

Stefan Čupić - 5 poena
Dautovic - 3 poena
Borko Duronjić - 1 poen
31300

Di Canio
novajlija
novajlija
Posts: 21
Joined: Sat May 31, 2014 12:32 pm

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Di Canio »

Ivica Jovanovic-5

Stefan Cupic-3

Nemanja Antonov-1


mladi

Cupic-5

Antonov-3

Gajic-1

User avatar
voja 10
terijer
Posts: 1901
Joined: Mon Oct 31, 2005 10:47 am
Location: divlji zapad

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by voja 10 »

Jovanović 5
Čupić 3
Gajić 1

mladi
Čupić 5
........
"un poco con la cabeza de Maradona y otro poco con la mano de Dios"

User avatar
Booze Brothers
glavni internet kezualac Srbije...
Posts: 36044
Joined: Wed Sep 07, 2005 3:40 pm
Location: Singidunum 44°48'51.26"N / 20°29'52.15"E
Contact:

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Booze Brothers »

al ste se raspisali... :cyclopsani:
'63. OFK Beograd-Juventus 2-1
Image
Ofka till I die
Nezvanični sajt OFK Beograda
Sačuvajmo Omladinski stadion!

User avatar
ventone
junior
junior
Posts: 61
Joined: Thu Apr 03, 2008 11:02 pm

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by ventone »

Joвановић Ивица 5
Чупић Стефан 3
Савић Милан 1
----------------------
Гајић Милан 5
Здјелар Саша 3
Дражић Дејан 1

User avatar
BU Shid
...disem za tebe...
Posts: 1396
Joined: Mon Oct 16, 2006 2:28 pm
Location: ШИД
Contact:

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by BU Shid »

Ivica Jovanovic-5- Najbolji strelac ekipe (tuzno sa samo 8 golova) pokazao je par puta borbenost i nekako je nabolje delovao na terenu.
Milan Gajic-3- igra kao da je par godina stariji(za nase uslove), nadam se da ce ostati jos par godina kod nas.
Nemanja Antonov-1- Ima jos puno prostora za napredak, videcemo vec sledece sezone od cega je napravljen.

-----------------

Milan Gajic-5- od njega ocekujem da sledece sezone bude jos bolji, misli da ima najveci potencijal od svih igraca.
Stefan Cupic-3- sjajan golman, cini se da je pravi decko.
Dejan Drazic -1- potez protiv partizana je sraman, ali definitivno jedan od nasih najvecih bisera. I da, resavaj te kontre, odigraj pas!

Toliko sam mogao da vidim preko TV-a i reportaza sa tekmi.
Image
МАРКО ПАВЛОВСКИ ФАН КЛУБ
ПЛАВА УНИЈА-СЕКЦИЈА ШИД-

User avatar
NeVla
junior
junior
Posts: 351
Joined: Sat Aug 27, 2011 7:04 pm
Location: KaraBUrma

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by NeVla »

5 - Ivica
3 - Zdjelar
1 - Cupic
-----------------------------
5 - Cupic
3 - Gajic
1 - Liscevic
http://youtu.be/5IRjYqmEg50
BEOGRADSKI PLAVI !!!

Millhill
junior
junior
Posts: 122
Joined: Sun Mar 12, 2006 8:25 pm

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Millhill »

Ivica Jovanović 5
Stefan Čupić 3
Milan Gajić 1

Stefan Čupić 5
Milan Gajić 3
Milan Savić 1

User avatar
Papiga
junior
junior
Posts: 461
Joined: Thu May 28, 2009 8:05 pm

Re: IGRAČI KOJI SU OBELEŽILI SEZONU 2014/15

Post by Papiga »

Ivica Jovanovic 5
Sasa Zdjelar 3
Stefan Cupic 1

mladi:
Stefan Cupic 5
Milan Gajic 3
Antonov 1

Locked